.jpg?r=1x1&w=300)
Recept za špagete iz mikrotalasne rerne je jedan od onih recepata koji su vam potrebni kada ste ograničeni vremenom a potreban vam je brz i ukusan obrok za celu porodicu. Dobra strana ovog jela je to što se može zamrznuti i čuvati do trenutka kada vam je potreban, a time se vreme pripreme visestruko skracuje
Kuvana riba i morski plodovi biće sačuvani u celosti i zadržaće svoj prirodni ukus.Meso ribe je jako delikatno i iz tog razloga zahteva posebnu pažnju. Uobičajeni način pripreme podrazumeva dosta ulja koje nikako nije zdravo, dok kuvanje na pari uspeva da zadrži strukturu i hranljivost ribe. Dodatno, riba se mnogo brže sprema jer se kuva ujednačeno sa svih strana.Kuvana riba je najbolja na pari od vina, sa dosta začinskih biljaka koji joj daju egzotičan ukus.
Kuvanje jaja je jedan od najjednostavnijih postupaka koji postoji, a opet ima toliko različitih pristupa. Da li kuvanje jaja počinje u vreloj ili hladnoj vodi? Koliko dugo treba kuvati? Da li ih treba hladiti ili ostaviti na sobnoj temperaturi?Kuvana jaja koriste se u ogromnom broju recepata kao dodatak, deo salate ili osnovna namirnica. Rovito kuvana jaja obično se jedu samostalno, dok se tvrdo kuvana jaja mogu dalje obrađivati i od njih se praviti različite paštete i filovi.Kuvano jaje stavlja se na posebno postolje koje ga drži uspravnim, ljušti se njegov sâm vrh, a jede se kafenom kašičicom ili umakanjem tosta u rovito jezgro. Tvrdo kuvano jaje može se čuvati u frižideru do nedelju dana i jesti hladno.Od toga da li želite tvrdo ili meko kuvana jaja, zavisi i dužina kuvanja. Uopšteno govoreći, kuvanje jaja do četiri minuta daje najbolja rovita jaja, dok se između sedam i deset minuta u ključaloj vodi drže tvrda. Međutim, sâm postupak se razlikuje.